Onze vermelding op keurmerk.info
logo
starsstarsstarsstarsstars
 
Shoppingcart
 
Onze vermelding op keurmerk.infostarsstarsstarsstarsstars

Falke

In de winter van 1895 werkt Franz Falke – Rohen, van origine dakdekker, als breimachine bediende om de koude wintermaanden door te komen. Dit ging hem dusdanig goed af dat hij besloot om zijn eigen breimolen op te richten. 

In 1902 kwam zijn oudste zoon, Franz Falke Junior, als manager in de zaak van zijn vader werken en leidt de fabriek succesvol door de eerste wereldoorlog.
Falke
1920 is het jaar dat de breifabriek verhuisd naar een nieuw gebouw. In dit gebouw is tot op heden het hoofdkantoor van Falke gevestigd. In de jaren erna gaan de ontwikkelingen binnen Falke door en in 1928 laat Franz Falke – Rohen met zijn overlijden een goed bloeiende sokkenfabriek na aan zijn zoon.

In 1946 wordt het logo van Falke geïntroduceerd en de valk wordt in 1950 als handelsmerk geregistreerd en patenteerd. 1951 is het jaar dat het bedrijf wordt overgenomen door Paul en Franz – Otto Falke, zonen van Franz Falke Junior, welke in ditzelfde jaar is komen te overlijden.

In 1974 spreidt Falke zijn vleugels door de productie internationaal uit te breiden, naar onder andere Portugal, Hongarije, Oostenrijk en een locatie in Zuid-Afrika.

De vierde generatie Falke neemt het over in 1990, de neven Paul Junior en Franz – Peter Falke zetten het bedrijf voort nadat Paul Falke Senior is komen te overlijden. Met deze twee vernieuwende leiders aan het roer boort Falke verschillende nieuwe markten aan. Falke wint de 'enviromental award', begint met de sponsoring van het Williams Formule 1 team, introduceert de high-tech sportswear collectie, opent een nieuwe productiefabriek in Servië en zo gaat het Falke goed voor de wind.

Sinds vele jaren zijn de sokken van Falke verkrijgbaar in de winkel van Jan Rozing Mannenmode en vanaf heden kunt u deze ook bestellen in de webwinkel.

Klik hier voor onze mooie selectie Falke producten.