Onze vermelding op keurmerk.info
logo
starsstarsstarsstarsstars
 
Shoppingcart
 
Onze vermelding op keurmerk.infostarsstarsstarsstarsstars

M.E.N.S.

Een meer dan 100-jarig Succesverhaal


In 1901 nemen Fritz Heinecke en Arnold Klaproth in Hannover de groothandel in katoen over van hun werkgever die met pensioen gaat. Voortaan voeren ze de zaak onder hun eigen naam. In 1910 komt Otto Rabe, schoonzoon van Arnold Klaproth in het bedrijf.

In 1926 wordt beroepskleding geproduceerd. Door de grote vraag expandeert de onderneming fors. De kollektie wordt uitgebreid met bovenkleding. In 1939 doorbreekt de oorlog de ontwikkeling en wordt de productie omgezet in uniformen.

In 1944 wordt het bedrijf volledig verwoest door een luchtaanval. De nieuwe standplaats wordt Rintein am Wasser. In 1946 verhuist het bedrijf weer naar Hannover waar kostuums, pantalon en mantels worden geproduceerd.

In 1957 verhuist het bedrijf neer Bückeburg en wordt er een nieuwe fabriek gebouwd.

In 1963 komt Rolf Klaproth in de onderneming waar hij samen met Kurt Rabe de leiding heeft. De markt vraagt om een specialisme waardoor efficiënter geproduceerd kan worden. De eigenaren besluiten zich op pantalons te concentreren.

In 1971 wordt op de Herren Mode Woche in Keulen de eerste comfortabele pantalon met rekbare band van het merk 'Mobil Elasto' gepresenteerd. In 1976 begint de export van de comfortpantalon.
M.E.N.S.
In 1993 wordt een vestiging in Frankrijk opgericht, om dichter bij de behoeften van de Franse markt te zijn. In 1995 wordt het huidige gebouw in de Kurt-Rabe-Strasse betrokken. In 2001 wordt het 100-jarige bestaan gevierd alsmede het 30-jarige jubileum van het merk 'Mobil Elasto'.

In 2004 wordt het 30-jarige merk 'Mobil Elasto' veranderd in 'Mobil Elasto New Style'. Het nieuwe merk wordt als afkorting 'M.E.N.S. Heinecke und Klaproth sinds 1901' in alle markten ingevoerd.

(Bron: www.m-e-n-s.de)